Lenmagolaj

A lenmagolaj rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, melyek szükséges a sejtjeink egészséges működéséhez. Segíti az anyagcserét, erős antioxidáns és a legújabb kutatások szerint igen jó gyulladáscsökkentő szer. Védelmet nyújthat a szív- és érrendszer számára. Segíti a test membránképzését, így a sejtek ellenállóbbak lesznek a rákos megbetegedésekkel szemben. Tetszsírcsökkentés érdekében szokták a sportolók használni. Rendkívül hatásos hörghurut enyhítésére, serkenti az agyműködést és a vérerek munkáját. Különleges íze miatt salátákhoz, zöldségekhez illetve egyéb hidegkonyhai ételek elkészítéséhez használják. Amennyiben salátaöntetet szeretnénk készíteni vele édeskés ízű ecetekkel keverve nagyszerű ízhatást érhetünk el.A lenmagolajat hasznosítják kozmetikai termékek készítésében is.

Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása.