Receptek

Kókusztejporos „raffaello” golyók

Hozzávalók: 
10 dkg Balancefood kókusztejpor
1 tk Stevia +
6 dkg jó minőségű, sótlan vaj
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg hámozott, egész mandula
4 ml víz
+ 15 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz


A vajat olvasszuk fel, majd tegyük félre hűlni. A vizet és az édesítőszert melegítsük össze. A 
kókusztejport és a kókuszreszeléket keverjük össze, majd öntsük hozzá a vizet és keverjük 
csomómentesre. Dolgozzuk alaposan össze az olvasztott vajjal, ezután tegyük a hűtőbe minimum 
egy órára. A hűtőből kivéve formáljunk kis golyókat a masszából úgy, hogy mindegyiknek a közepébe 
tegyünk egy-egy mandulaszemet. A kész golyókat forgassuk meg a kókuszreszelékbe. Ismét tegyük 
pár órára a hűtőszekrénybe, és utána már fogyaszthatjuk is.

Lisztmentes brownie

Hozzávalók:
3 nagyobb méretű tojás
10 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg Balancefood cukormentes étcsokoládé
10 dkg darált dió
1 ek Balancefood Xilit+
1 dl kókuszolaj
2 ek vanília kivonat
1 kk só

A csokoládét törjük össze, majd vízgőz fölött olvasszuk meg. A hozzávalókat keverjük alaposan 
összeg, míg krémes állagot nem kapunk. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon 
süssük 20 percig. Ekkor még a közepe kissé folyós állagú, vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni. 
Akkor szeleteljük fel, mikor teljesen kihűlt.

Földimandulás paleo kenyér

Hozzávalók:
25 dkg Balancefood földimandula liszt
2 ek Balancefood lenmagliszt
1 kk só
1 kk szódabikarbóna
1 ek víz
5 tojás fehérje
2 dl növényi olaj


A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük keményre. A liszteket keverjük össze, adjuk hozzá a 
szódabikarbónát, sót és az olajat. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét. Öntsük a masszát egy 
kiolajozott őzgerincformába és 200 fokos sütőben 45 perc alatt süssük készre. Közepesen sűrű 
árnyalatú, finom ízű, kenyeret kapunk.
Mivel a kenyérben nincsen tartósítószer, és sok a tojás, érdemes hűtőben tárolni, és közvetlen 
fogyasztás előtt megpirítani belőle egy-egy szeletet. 
Ebben a receptben a földimandula lisztet, helyettesíthetjük mandulaliszttel is.


Mandulalisztes sajttorta

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone sajt
2 ek tejföl
2 ek Balancefood mandulaliszt
1 ek Balancefood Xilit +
4 tojás
1 vanília rúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja 
A torta aljához
15 dkg Balancefood mandulaliszt
3 ek kókuszolaj


A torta aljához keverjük össze a mandulalisztet a kókuszolajjal. Nyomkodjuk egy kapcsos tortaforma 
aljára, tegyük a hűtőbe, majd készítsük el a krémet. Ehhez a tojásokat keverjük ki az édesítőszerrel, 
adjuk hozzá a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a tojásokat és a vanília rúd kikapart belsejét. 
Sűrítésképpen keverjük bele a mandulalisztet, majd öntsük a tortaformába. Bugyoláljuk be alaposan 
fóliába a formát, és tegyük egy mélyebb tepsibe. Öntsük bele annyi forró vizet, hogy félig ellepje, 
majd tegyük 170 fokos sütőbe, ahol 45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve tegyük félre hűlni. 
Legjobb este elkészíteni, így egy egész éjszakát tud szilárdulni a hűtőszekrényben. Gyümölcsökkel 
kirakhatjuk a tetejét, vagy cukormentes gyümölcsszósszal is kínálhatjuk.

Sütőtökös sajttorta

Hozzávalók egy 20-centis tortaformához

30 dkg sütőtök

15 dkg teljeskiőrlésű keksz

25 dkg mascarpone sajt

2 ek tejföl

1,5 ek Balancefood Xilit+

1 vaníliarúd kikapart belseje

1 kiskanál őrölt gyömbér

1 kiskanál őrölt szegfűszeg

2 tojás

A sütőtököt vágjuk félbe, a magjait távolítsuk el. Bugyoláljuk fóliába, és 190 fokos sütőben 50 perc 
alatt süssük puhára. Mikor kissé kihűlt kaparjuk ki a sütőtököt és villával pürésítsük össze. Tegyük 
félre, míg teljesen kihűl. A teljeskiőrlésű kekszet konyhai aprítóval daráljuk össze, majd keverjük 
el az olvasztott vajjal. Kapcsos tortaformába nyomkodjuk le a kekszréteget egy pohár aljának a 
segítségével. Míg elkészítjük a krémet, kekszalapot tegyük a hűtőbe dermedni. A tojást keverjük 
fehérre a xilittel, majd adjuk hozzá a kihűlt sütőtökpürét, a szobahőmérsékletű mascarponét, a 
fűszereket, vaníliát és a tejfölt. Öntsük a sajtkrémet a tortaformába, bugyoláljuk az alját vastagon 
alufóliába. A tortaformát tegyük egy mélyebb tepsibe, amibe a forma feléig öntsünk forró vizet. 165 
fokos sütőben 45 percig süssük. Akkor készült el a torta, mikor még kissé remegős a közepe. Hagyjuk 
teljesen kihűlni és akkor járunk a legjobban, ha egy éjszakát a hűtőben hűtjük.

Gesztenyelisztes palacsinta

Hozzávalók 2 főre, elkészítési idő:20perc

2 db tojás

1 tk Balancefood Xilit+

3 evőkanál gesztenyeliszt

1 evőkanál búzaliszt

1,5 dl tej

1 csipet só

1 ek vaj a sütéshez

A tojásokat csomómentesre keverjük az édesítőszerrel, lisztekkel, sóval, és a tejjel. Kivajazott 
teflonserpenyőbe egyenként kisütjük a palacsintákat. Édesítőszerrel kevert citromos túróval, vagy 
kakaóporral megszórva tálaljuk.

Házi őszibarackfagylalt xilittel, csokinöntettel

Hozzávalók 4 személyre Elkészítési idő:20 perc + fagyasztás

4 db érett őszibarack

3 dl natúr joghurt

2 dl tejszín

10 dkg xilit

5 dkg Balance étcsokoládé

Három őszibarackot mossuk meg, hámozzuk meg. Tegyük konyhai késes aprítóba a tejszínnel, xilittel és joghurttal együtt, majd pürésítsük. Tegyük masszát a fagyigépbe. Míg készül a fagylalt a csokoládét törjük darabokra és vízgőz fölött olvasszuk meg. Kínáljuk a fagyalaltot apróra vágott friss barackkal és csokiöntettel.

Puncsfagyi xilittel

Hozzávalók  4 személyre Elkészítési idő:20perc+fagyasztás

4 tojás sárgája

10 dkg xilit

3 dl tejszín

2 dl tej

3 ek rum

5 dkg mazsola

1 ek puncspuding

A mazsolát áztassuk 1 órára a rumba. A tej és tejszín keverékét melegítsük forrásig, majd adjuk hozzá a rumos mazsolát. Közben a tojások sárgáját keverjük ki a xilittel. A pudingot kevés tejjel keverjük ki és a tojássárgájával együtt öntsük a tejszínes keverékhez. Alacsony lángon főzzük sűrűre. Hűtés után tegyük a fagyigépbe.

Házi csokifagyi

Hozzávalók 4 személyre Elkészítési idő:20perc + fagyasztás

5 tojássárgája

3 dl tejszín

2 dl tej

2 ek Zero cukor

10 dkg Balance étcsokoládé

1 dl rum (elhagyható)

A tojások sárgáját keverjük ki a Zero cukorral. Közben a tej és tejszín keverékét melegítsük össze és tördeljük bele az étcsokoládét. Adjuk hozzá a tojásokat és alacsony lángon főzzük sűrűre. Hűlés után tegyük a fagyigépbe. Tálaláskor szórjuk meg apróra tört csokoládéval.

Az igazi vanília fagyi

Hozzávalók 4 személyre elkészítési idő:20perc + fagyasztás

5 tojássárgája

5 dl tejszín

csipet só

2 ek Zero cukor

1 vaníliarúd kikapart belseje

A tejszínt melegítsük fel, majd adjuk hozzá a Zero cukorral, sóval és kikapart vaníliával kikevert tojások sárgáját. Lassú tűzön kevergetés mellett sűrítsük be. Hűtsük ki és tegyük a fagyigépbe.