Xilit 1 kg

1 649 Ft / db
Mitől más a xilit, mint a hagyományos cukor? A 2 fő különbség miatt egyre elterjedtebb a használata: 60%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, 7-es a Glikémiás indexe, ami miatt cukorbetegek is fogyaszthatják. A xilit lassan szívódik fel és alakul át, ezért erősíti a jóllakottság érzését, és támogatja a stabil vércukorszint kialakulását. A szájbaktériumok - más édesítőszerekkel ellentétben - nem képesek lebontani, így a száj pH értéke stabil marad, mely csökkenti a fogszuvasodás kockázatát.

A xilit egy természetes és biztonságos édesítőszer a cukor és a mesterséges szerek mellékhatásai nélkül.

A cukorhoz képest a xilit 40 százalékkal kevesebb kalóriát és 75 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz. A xilit a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartja. Ha a számos, eredetileg cukor hozzáadásával készülő ételhez xilitet használnak, a rendkívül alacsony, 7-es glikémiás index révén segíthet a megfelelő vércukorszintet fenntartani.

A xilit alacsony GI-je nem csak a normál vércukorszint fenntartásában, hanem a túlevés és az elhízás problémájában is segíthet. Mivel a xilit a szervezetben lassan szívódik fel és alakul át, ezért erősíti a jóllakottság érzését és csökkenti a túlevés veszélyét. Továbbá, mivel a cukornál 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, a xilit elősegíti a kalóriabevitel csökkentését, ezen keresztül pedig a fogyást.

A mértéktelen cukorfogyasztás egyre több egészségügyi problémát okoz napjainkban. Végre van egy ideális megoldás az egészségünk megőrzésére és az édesség iránti vágyunk kielégítésére. A több mint 1500 tudományos kutatás e témában arra az eredményre jutott, hogy minél többet fogyasztunk a xilitből, annál eredményesebben tudjuk kiiktatni életünkből a cukorfüggőséget.

A xilit lúgosít, így segít a szervezet savtalanításában. Candida diétán lévők is nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.