xilit/nyírfacukor

A xilit (más néven nyírfacukor) egy természetes és biztonságos édesítőszer a cukor és a mesterséges szerek mellékhatásai nélkül.

A cukorhoz képest a xilit 40 százalékkal kevesebb kalóriát és 75 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz. A xilit a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartja. Ha a számos, eredetileg cukor hozzáadásával készülő ételhez xilitet használnak, a rendkívül alacsony, 7-es glikémiás index révén segíthet a megfelelő vércukorszintet fenntartani.

A mértéktelen cukorfogyasztás egyre több egészségügyi problémát okoz napjainkban. Végre van egy ideális megoldás az egészségünk megőrzésére és az édesség iránti vágyunk kielégítésére. A több mint 1500 tudományos kutatás e témában arra az eredményre jutott, hogy minél többet fogyasztunk a xilitből, annál eredményesebben tudjuk kiiktatni életünkből a cukorfüggőséget.

A xilit lúgosít, így segít a szervezet savtalanításában. Candida diétán lévők is nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.