Borsófehérje por 500g
100%-ban természetes eredetű, növényi fehérjepor. A borsófehérje az egyik legnépszerűbb növényi fehérjeforrás, hiszen magas mennyiségben (80%) tartalmaz könnyen hasznosuló fehérjéket, ráadásul az egyik legkönnyebben emészthető növényi fehérjeforrás. Kitűnő választás vegetáriánusok és vegánok számára a megfelelő fehérjebevitel pótlására, emellett az aktívan sportolók megnövekedett fehérjebeviteléhez is tökéletes alternatíva. | |
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 42 |
Leírás és Paraméterek
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi eredetű fehérjeporok, melyek közül is kiemelendő a borsófehérje remek tápértéktartalma és könnyű emészthetősége miatt. Számos fehérjeforrás egyben allergén is (pl. tejsavó, tojás, kazein, szója), így ezek fogyasztása sokak számára tiltott, számukra ideális választás a borsófehérje, ami ráadásul természetes módon gluténmentes is.
A borsófehérjét sárgaborsóból (szárított zöldborsó) nyerik ki. Ehhez a sárgaborsót finom porrá őrlik, majd vízzel mossák ki belőle a felesleges keményítőt és rostokat. A visszamaradt borsópaszta így igen nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, emellett vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Ezután szárítással eltávolítják a felesleges vizet, így érve el a kiemelkedően magas fehérjetartalmat, valamint a könnyen hasznosítható, púder finomságú por állagot.
A hüvelyesekről köztudott, hogy bár rendkívül egészségesek, kellemetlen puffadást okozhatnak. A puffadás oka a bennük lévő magas keményítő -és rosttartalom. A borsófehérje előállítása során ezek az anyagok szinte teljesen eltávolításra kerülnek, így a borsófehérje fogyasztása nem jár kellemetlen tünetettek, rendkívül könnyen emészthető.
A borsófehérje esszenciális aminosavakat tartalmaz, ezek olyan fehérjék, amik a szervezet számára nélkülözhetetlenek, azonban az emberi szervezet nem képes előállítani őket, így ezek bevitelére fokozottan ügyelnünk kell. Nagy mennyiségben tartalmaz elágazó láncú aminosavakat (BCAA aminosavak), amiknek fontos szerepe van a megfelelő izomépítésben, valamint a megfelelő fizikai erőnlét fenntartásához.
Felhasználási javaslat
A borsófehérje finomszemcsés, púder állagának köszönhetően akár vízzel, növényi tejjel elkeverve is fogyasztható. Akik szeretnék elfedni enyhén "földes" ízét, nyugodtan keverhetik reggeli smoothie-ba, turmixba, kásába, shake-be. Emellett számos étel dúsítható borsófehérjével, így pl. készíthetünk fehérjés-palacsintát, gofrit, de akár főzelékbe is keverhetjük. Sütés esetében szinte bármilyen liszt kiváltható harmadrészt fehérjeporral (pl. piskóta, muffin, linzer tészták stb.).
Összetevők | 100% borsófehérje |
Származási hely | Kína |
Átlagos tápérték 100g termékben | |
Energia | 1643 kJ/ 390 kcal |
Zsír | 9,5g |
ebből telített zsírsavak | 1,9 g |
Szénhidrát | 0,9g |
ebből cukrok | 0,4g |
Fehérje | 80g |
Só | 2,4g |