Weboldalunk a jobb felhasználói élmény, valamint bizonyos marketing és elemzési funkciók működéséhez sütiket (cookie) használ. A webáruházban való további böngészéssel Ön hozzájárul ezen sütik használatához. Amennyiben nem kíván hozzájárulni a marketing funkciójú sütik használatához, úgy a "Beállítások módosítása"  gombra kattintva lehetősége van ezek leállítására, ebben az esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. További részletek a sütik működéséről az Adatvédelmi Nyilatkozatban talál.
Menü

Gluténmentes csokis brownie

Gluténmentes csokis brownie Csoki rajongók figyelem, ez a recept most Nektek szól ;) Az amerikaiak csokibomba desszertjét, a csokis browniet hoztuk el most Nektek. Természetesen a receptet reform köntösbe bújtattuk, így cukormentes, gluténmentes és laktózmentes finomság készült konyhánkban.  Ne aggódjatok, az eredmény így is egy brutál csokis, mennyeien finom, puha és szaftos süti, amivel bárkit levehettek a lábáról. Másnapra sem szárad ki, így akár magatokkal vihetitek munkába, vagy suliba is, ha rátok törne a csokihiány :) 

Hozzávalók: 

Elkészítés:

1. Először a csokis brownie száraz összetevőit (tehát a rizslisztet, édesítőszert, kakaóport és a sütőport) keverjük össze egy nagyobb tálban.

2. Készítsünk gőzfürdőt, vagyis egy lábasba tegyünk vizet forrni, a lábas tetejére pedig rakjunk egy hőálló tálat, amit így csak a forró vízből felszabaduló gőz melegít majd. Tegyük a tálba a kockákra tört étcsokoládét, valamint a kisebb darabokra vágott vajat. Folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel a csokit. Akkor tökéletes, ha fényes, sima csoki krémet kapunk, ami teljesen eggyé vált a vajjal.

3. Az olvasztott csokit keverjük össze a száraz összetevőkkel, majd egyessével hozzáadva a tojásokat is alaposan keverjük a csokis tésztához.

4. 180 °C-ra melegítsük elő a sütőt. Sütőpapírral béleljük ki a kívánt tepsiformát. A tepsi méretétől függ majd a csokis browni magassága, valamint sütési ideje. Ha magasabb (kb. 5 cm) browniet szeretnénk, akkor 18*30 cm méretű tepsit használjunk, amiben a sütési idő 30-35 perc. Ha ennél laposabb browniera vágyunk, akkor 22*38 cm méretű tepsit használjunk, amiben kb. 25 perc is elég a csokis brownienak, hogy elkészüljön.

Az igazi brownie akkor tökéletes, ha picit folyik még a közepe, mikor kivesszük a sütőből. Kihűlve ez adja majd a brownie igazán krémes és szaftos belsejét.

TIPP: a csokis brownie tésztáját gazdagíthatjátok durvára tört dióval, mandulával, vagy mogyoróval. 

Jó étvágyat :)