Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gluténmentes ricotta fánk

2019. 02. 27. 16:13:00
Gluténmentes ricotta fánk

 

A naptár és az időjárás szerint is nyakunkon a tavasz. Hivatalosan is búcsút vehetünk tehát a téli fánkszezontól, amihez tökéletes választás ez a könnyed, gyorsan elkészíthető gluténmentes ricotta fánk. Egy erdei gyümölcsös alma szószt is készítettünk hozzá, próbáljátok ki!

 

Hozzávalók kb. 35 db fánkhoz:

Elkészítés

A ricottát kikeverjük a tojással és az eritrittel, valamint a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, valamint a sütőport és elkeverjük. Az így kapott tésztából lisztezett kézzel kis gombócokat formázunk. Gyorsabb, bár kevésbé formás gombócokat eredményezve, két kiskanál segítségével formázva, egyből a forró olajba is szaggathatjuk a tésztát. Forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a gluténmentes ricotta fánkokat. A végén eritrit porcukorral meghintjük. Lekvárral, olvasztott csokival és természetesen önmagukban is nagyon finomak, de akár kipróbálhatjátok a lent részletezett szósszal is.  

SÜTÉSI TIPP: a sütés során ügyeljünk arra, hogy az olaj hőmérséklete ne legyen túl forró, nehogy hirtelen megégjen a külseje, a belseje pedig még nyers maradjon, érdemes az első fánkkal egy próbasütést végezni.

Hozzávalók az erdei gyümölcsös alma szószhoz:

  • 2 db alma
  • 100 g fagyasztott vagy friss erdei gyümölcs
  • 30 g eritrit
  • 1 dl víz
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés

Az almákat megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. Az erdei gyümölcsökkel együtt tegyük az almákat egy edénybe, adjuk hozzá a vizet, és fedő nélkül főzzük addig, míg megpuhulnak és a feleleges víz is elpárolog. Adjuk hozzá az eritritet és a fahéjat.