Himalája só, fehér 1000g / 1kg
Szervezetünk számára nagyon fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű sóbevitel. Az egyik legjobb alternatíva a magas ásványi anyag tartalommal rendelkező himalája só (Himalaya só), ami egyaránt alkalmas főzéshez, sütéshez, vagy akár fürdősóként. |
|
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 7 |
Leírás és Paraméterek
Leírás
250 millió éves múltra tekint vissza a ma fogyasztott himalája só. A Himalája vonulatai körül elterülő őstengerek kiszáradások keletkezett, majd a hegység kiemelkedése következtében került a földfelszínhez közelebb a ma bányászott sóréteg. A kb. 400-600 m mélyen lévő sóréteg természetes formában, a mai világ káros környezeti hatásaitól védetten található. Bányászatuk és feldolgozásuk során sem éri őket semmilyen káros ipari feldolgozási folyamat, pl. tisztítás, fehérítés; nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, pl. csomósodásgátlót. Ennek páratlan ásványi anyag és nyomelem tartalmát.
Himalája só felhasználási javaslat
A himalája só használható sütéshez, főzéshez ízesítésére, a hagyományos sókkal megegyező arányban. Célszerű a sütés, főzés végén hozzáadni az ételhez, hogy megőrizze teljes ásványi anyag tartalmát. Emellett külsőleg sófürdő, lábfürdő készítésére is alkalmas.
Balance Food Himalája só, fehér 1000 g ár: 319 Ft
Nettó tömeg | 1000 g |
Összetevők | 100% fehér himalája só |
Származási hely | Pakisztán |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
- Energia | 0 kJ /0 kcal |
- Zsír | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0g |
- Szénhidrát | 0 g |
- amelyből cukor | 0 g |
- Fehérje | 0 g |
- Rost | 0 g |
- Só | 99 g |
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál! |