Himalája só rózsaszín finom 1000g / 1kg
Szervezetünk számára nagyon fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű sóbevitel. Az egyik legjobb alternatíva a magas ásványi anyag tartalommal rendelkező rózsaszín himalája só (Himalaya só), ami egyaránt alkalmas főzéshez, sütéshez, vagy akár fürdősóként. |
|
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 6 |
Leírás és Paraméterek
Leírás
250 millió éves múltra tekint vissza a ma fogyasztott himalája só. A Himalája vonulatai körül elterülő őstengerek kiszáradások keletkezett, majd a hegység kiemelkedése következtében került a földfelszínhez közelebb a ma bányászott sóréteg. A kb. 400-600 m mélyen lévő sóréteg természetes formában, a mai világ káros környezeti hatásaitól védetten található. Bányászatuk és feldolgozásuk során sem éri őket semmilyen káros ipari feldolgozási folyamat, pl. tisztítás, fehérítés; nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, pl. csomósodásgátlót. Ennek köszönheti jellegzetes rózsaszínes színét, valamint páratlan ásványi anyag és nyomelem tartalmát. Egyes kutatások szerint 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz.
Himalája só felhasználási javaslat
A himalája só használható sütéshez, főzéshez ízesítésére, a hagyományos sókkal megegyező arányban. Célszerű a sütés, főzés végén hozzáadni az ételhez, hogy megőrizze teljes ásványi anyag tartalmát. Emellett külsőleg sófürdő, lábfürdő készítésére is alkalmas.
Balance Food Himalája só rózsaszín finomszemű 1000 g ár: 265 Ft
Nettó tömeg | 1000 g |
Összetevők | himalája só, (finom szemű, rózsaszín) |
Származási hely | Pakisztán |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
- Energia | - kJ / - kcal |
- Zsír | - g |
- amelyből telített zsírsavak | - g |
- Szénhidrát | - g |
- amelyből cukor | - g |
- Fehérje | - g |
- Rost | - g |
- Só | - g |
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál! |