Leírás
A kurkuma (Curcuma longa) gyömbérre emlékeztető gyöktörzsében és gumójában található sárga festékanyagnak (kurkumin) köszönhetp sajátos aromáját és színét. Főként szárított, por formája elterjedt. Az indiai konyha tradícionális alapanyag, emellett a Worcester-mártás, valamint a curry fűszerkeverék fő alapanyaga
A kurkuma jótékony hatása a népi gyógyászat mellett mára a modern orvostudomány érdeklődését is felkeltette. A kurkumában található kurkumin antioxádns hatású vegyület, valamint klinikai körülmények között bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású.
Kurkuma felhasználása
Kedvelt fűszer, íze enyhén kesernyés, borsos hatású. Intanzív sárga színe kellemes árnyalatot ad a vele fűszerezett ételnek. Bátran használjuk levesek, mártások ízesítésére, de kiváló raguk és húsételek készítésére is. A keleti ízek kedvelői számára kötelező alapanyag indiai ételek készítéséhez.Jól párostíható chilivel, de a bors, kardamom, gyömbér, római kömény és koriander is remekül illik a kurkumához.
Nettó tömeg: 100 g
Összetevők: 100% kurkuma
Származási hely: India
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1040 kJ / 246 kcal
- Zsír: 3,25 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,84 g
- Szénhidrát: 44,44 g
- amelyből cukor: 3,21 g
- Fehérje: 9,68 g
- Rost: 22,7 g
- Só: 0,07 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!