Lenmagpehely 250 g
A lenmagpehely rostban, olajokban és egyéb értékes tápanyagokban gazdag táplálék. Vegánok és tojásra érzékenyek számára a lenmagpehely kitűnő helyettesítője a tojásnak különböző tészták készítése esetén. |
|
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 5 |
Leírás és Paraméterek
Leírás
A lenmagpehely a lenmag lapításával és enyhe őrlésével előállított termék, amely az egyik leghatásosabb módon tárja fel a lenmagban található értékes tápanyagokat. Így a lenmagpehely révén szervezetünk hasznos rostokhoz, fehérjékhez, esszenciális zsírsavakhoz és ásványi anyagokhoz juthat. Az esszenciális zsírsavak olyan, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagok, amelynek előállítására azonban nem képes, így ezek pótlását a bevitt táplálékunkkal fedezhetjük.
Lenmagpehely felhasználási javaslat
A lenmagpehely fogyasztható müzlibe, reggeli kásába, turmixba keverve. Tehetjük sütemények és kenyerek, pékáruk tésztájába, de fasírtoka, töltelékekbe keverve is remekül helyt áll, sőt akár panírozhatunk is vele. A lenmagpehely a vegán és tojásmentes konyha számára remek tojás helyettesítő alternatíva. Különböző, tojással készülő tészták (linzer, kalács, muffin stb.) esetében remekül kiváltja a tojást. Ehhez 1 evőkanál lenmagpelyhet keverjünk össze 3 evőkanál vízzel és hagyjuk pár percet állni, míg enyhén „kocsonyás” állagot nem vesz fel a keverék. Ezt a keveréket adjuk a készülő tésztához.
Balance Food Lenmagpehely 250 g ár: 215 Ft
Nettó tömeg | 250 g |
Összetevők | lenmagpehely |
Származási hely | EU |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
- Energia | 1554 kJ / 371 kcal |
- Zsír | 42 g |
- amelyből telített zsírsavak | 3,7 g |
- Szénhidrát | 29 g |
- amelyből cukor | 1,6 g |
- Fehérje | 18 g |
- Rost | 27,3 g |
- Só | 0,17 g |
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál! |