Paleo mézeskalács recept

Plaeo mézeskalács hozzávalói:
- 20 dkg mandula liszt (nem zsírtalanított)
- 10 dkg szezámmagliszt
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg tápióka keményítő
- 12 dkg méz
- 10 dkg folyékony kókuszzsír
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 db L-es tojás
- 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
- csipet só
- tápióka keményítő a nyújtáshoz
-
Díszítéshez: 1 tojás fehérjét annyi eritrit vagy xilit porral kell habosra keverni, hogy sűrű, nem folyós de nyomózsákból nyomható mázat kapjunk. De használhatunk diétánknak megfelelően hagyományos cukormázat, olvasztott csokoládékat (fehér, tej és étcsokoládét), diót, mandulát, mogyorót és egyéb magvakat, aszalt gyümölcsöket.
Paleo mézeskalács elkészítése
1. A liszteket keverjük össze, adjuk hozzá a felvert tojást, mézet, a kókuszolajat, a fűszerkeveréket és a sót.
2. Alaposan gyúrjuk össze, majd fóliával letakarva tegyük a hűtőszekrénybe.
3. Legalább 1 óra pihentetés után, tápióka keményítővel megszórt felületen nyújtsuk ki, majd szaggassunk kedvünk szerinti formákat. 180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 6-7 perc alatt süssük készre. Mikor teljesen meghűltek a mézeskalácsok díszítsük ízlésünknek megfelelően.
Kellemes sütögetést kívánunk :)