Weboldalunk a jobb felhasználói élmény, valamint bizonyos marketing és elemzési funkciók működéséhez sütiket (cookie) használ. A webáruházban való további böngészéssel Ön hozzájárul ezen sütik használatához. Amennyiben nem kíván hozzájárulni a marketing funkciójú sütik használatához, úgy a "Beállítások módosítása"  gombra kattintva lehetősége van ezek leállítására, ebben az esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. További részletek a sütik működéséről az Adatvédelmi Nyilatkozatban talál.
Menü

Prémium Holland Kakaópor 20-22% 100 g

Ár:
250 Ft
A vörösesbarna színű, telt és mély ízű, prémium minőségű holland kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal tökéletes választás bármilyen kakaós sütemény, krém és ital készítéséhez.
Szerezhető hűségpontok: 5
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Leírás

A kakaóport a kakaóbab feldolgozásával nyerik, ami a trópusi kakaócserje gyümölcsének erjesztett és szárított magja. A fermentált, majd szárított kakaóbabokat pörkölik, majd megtisztítják héjától és egyéb felesleges részektől, végül hengerek segítségével őrlik. Ekkor egy tészta szerű kakaóbab pasztát nyernek, amiből két terméket állítanak elő: a kakaóvajat, valamint a kakaóport. Az így kapott nyers, természetes kakaópor pH értéke 5-6 körüli, íze kissé fanyar, citrusos, gyümölcsös, benne 10-12% a kakaóvaj tartalom. A 19. században a holland Coenraad Johanner van Houten dolgozott ki egy új eljárást a kakaópor előállítására, mely során lúgos kezelést kapnak a kakaóbabok. A folyamat hatására csökken a termék pH értéke semleges tartományba, a kakaópor színe sötétebb lesz, íze pedig sokkal kellemesebb, teltebb, csokira és kakaóra jellemző.

Felhasználási javaslat

Bátran használjuk sütemények tésztáihoz, krémek és töltelékek, mázak és bevonatok készítésére. Emellett forró és hideg kakaós italok készítéséhez is kiváló. A kísérletezni vágyók akár sós ételkülönlegességekben is kipróbálhatják, például egy autentikus chili con carne receptben.

Fontos, hogy holland kakaó használatakor ügyeljünk arra, hogy ne szódabikarbónát, hanem sütőport alkalmazzunk tésztalazításra, mivel a kakaópor semleges pH értékén a szódabikarbóna nem fog teljes hatásfokkal működni, a tésztánk ezáltal laposabb, tömörebb lesz.

A kakaópor mindenféle diétában bűntudat nélkül fogyasztható, hiszen természetes cukortartalma elenyésző ( 0,6 g körüli / 100 g termékben) hozzáadott cukrot pedig nem tartalmaz, tökéletesen használható gluténmentes sütemények készítéséhez, magtejjel pedig tökéletes laktózmentes kakaó készítéshez.

Balance Food Prémium Holland kakaópor 20-22% 100 g ár: 250 Ft

Nettó tömeg 100 g
Összetevők kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal
Származási hely Franciaország
Átlagos tápérték 100 g termékben
- Energia 1542 kJ / 369 kcal
- Zsír 20,1 g
- amelyből telített zsírsavak 12,1 g
- Szénhidrát 11,4 g
- amelyből cukor 0,6 g
- Fehérje 19,3 g
- Rost 3,8 g
- Só 0,9 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: holland kakaópor, kakaó