Weboldalunk a jobb felhasználói élmény, valamint bizonyos marketing és elemzési funkciók működéséhez sütiket (cookie) használ. A webáruházban való további böngészéssel Ön hozzájárul ezen sütik használatához. Amennyiben nem kíván hozzájárulni a marketing funkciójú sütik használatához, úgy a "Beállítások módosítása"  gombra kattintva lehetősége van ezek leállítására, ebben az esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. További részletek a sütik működéséről az Adatvédelmi Nyilatkozatban talál.
Menü

Sajtos brokkolis köles

Sajtos brokkolis köles Pár hozzávalóból laktató és tápláló, mégis könnyen emészthető, gyomorbarát húsmentes fogás készíthető, akár vacsira, akár ebédre is tökéletes ;) Nem kell hozzá más, mint főtt kölés, főtt vagy előzőleg sült brokkoli valamint házi sajtszósz.  A köles nagy kedvencünk, hiszen rengeteg pozitív élettani hatással rendelkezik (könnyen emészthető, probiotikus hatású, segíti a helyes sav-bázis egyensúly kialakítását, gluténmentes, fehérjékben gazdag és még finom is,  nemhiába webshopunk egyik állandó terméke!

Sajtos brokkolis köles hozzávalói (2 főre):

1. Kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára a kölest, enyhén sózzuk.

2. A sajtszószhoz reszeljük le az ízlés szerint választott sajtot, majd tegyük egy kisebb lábasba, szórjuk rá a keményítőt és öntsük fel a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük készre. Akkor lesz tökéletes, ha a sajt teljesen felolvadt, és egy sűrű, homogén szószt kapunk. A legvégén ízlés szerint ízesíthetjük egy kis sóval, borssal, szerecsendióval.

3. A brokkolit kisebb darabokra szeletelve tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, enyhén sózzuk, borsozzuk, tegyünk mellé a tisztított fokhagymagerezdeket, locsoljuk meg 1-2 evőkanál olvasztott kókuszolajjal és sütőben kb. 15 perc alatt 180°C-on süssük enyhén pirosra.

4. A főtt kölest, a sajtszószt és brokkolit keverjük össze, tegyük hőállő tálba, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük 180°C-os sütőbe, ahol süssük további 20-30 percig, amíg a sajt megpirul.

Akár salátával kiegészítve önmagában is tökéletes könnyed étel edébre, vagy vacsorára, de akár sültek mellé köretként is elkészíthetjük!

Jó étvágyat :)

Tartalomhoz tartozó címkék: köles