Leírás
A kukoricakeményítőt a tört kukoricaszemek áztatásával és mosásával nyert, magas keményítőtartalmú vízből, a „keményítőtejből” választják ki. Az így nyert finom szemcsés, púderes tapintású, hófehér, íztelen és szagtalan por mára az egyik legelterjedtebben használt sűrítőanyag világszerte. Természetes módon gluténmentes, így erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják a belőle készült ételeket.
Kukoricakeményítő felhasználási javaslat
A kukoricakeményítő kiválóan alkalmas levesek, mártások, főzelékek, krémek és pudingok sűrítésére, valamint különböző tészták (főleg gluténmentes konyhában) állományjavítására. Számos módon felhasználható házi kozmetikumok, valamint tisztítószerek készítéséhez is.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: kukoricakeményítő
Származási hely: EU
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1469 kJ / 351 kcal
- Zsír: 0,08 g
- amelyből telített zsírsavak: - g
- Szénhidrát: 86 g
- amelyből cukor: 0,5 g
- Fehérje: 0,4 g
- Rost: 1 g
- Só: - g