Leírás
A Mexikóból származó azték zsálya magja - ismertebb nevén chia mag – a maják és az inkák fontos élelmiszere volt már több ezer évvel ezelőtt is. A spanyol hódítások során került Európába, bár az idők folyamán feledésbe merült. Napjainkban világszerte népszerűségnek örvendenek az apró fekete magocskák.
Chia mag felhasználási javaslat
A chia magot fogyasztás előtt legalább 10 percet ajánlott áztatni. Fogyaszthatjuk a pudingként, zabkásába, müzlikbe keverve. Adhatjuk turmixhoz,gyümölcspürékhez sűrítésére, házi készítésű energia szeletbe. Tojás helyettesítésére is kiváló lehet, az arra érzékenyek számára: 1 db tojás kiváltásához 1 evőkanál chia töretet 3 evőkanál vízzel kell elkeverni, állni hagyni, majd keverjük hozzá tésztához, fasírthoz stb.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: chia mag (aztékzsályamag – Salvia hispanica)
Származási hely: Argentína
A chia mag (aztékzsályamag – Salvia hispanica) napi maximális beviteli mennyisége 15 g lehet!
Figyelmeztetés:
Az elfogyasztott napi adag felnőtteknél ne haladja meg a 15g-ot! Gyermekek arányosan kevesebbet fogyasszanak! Hashajtó hatású lehet az arra érzékenyeknél. Fogyasztása terhes és szoptató anyáknak, vérhígító gyógyszert szedőknek, alacsony vérnyomásúaknak, műtét előtt állóknak nem ajánlott! A magas rosttartalom miatt esetlegesen puffadás és gázképződés előfordulhat.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1705 kJ/ 413 kcal
Zsír:31 g
amelyből telített zsírsavak 3,3 g
Szénhidrát: 2g
amelyből cukrok 0g
Rost 20 g
Fehérje 20 g
Só 0.04 g
A tápérték adatok tájékoztatás jellegűek!