Leírás
A népi gyógyászat közkedvelt alapanyaga a mák, illetve a belőle nyert mákolaj, aminek számos jótékony hatást tulajdonítottak. A hideg sajtolás kíméletes mechanikai folyamata segít megóvni a mákolajban található értékes anyagokat.
A mákolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, főként omega-6-zsírsavakat tartalmaz. Említésre érdemes fitoszterol tartalma, melynek a koleszterinszint megfelelő értéken tartásában van szerepe. Emellett jelentős E-vitamin forrás.
Mákolaj felhasználási javaslat
A mákolajat hidegen fogyasztva javasoljuk, hevítés hatására károsodhatnak tápanyagai. A kellemesen aromás olaj remek kiegészítője bármilyen salátának és tésztaételnek. Házi arc- és hajápoló készítmények alapanyagául is választhatjuk, de akár masszázsolajnak is tökéletes.
Nettó térfogat: 250 ml
Összetevők: hidegen sajtolt mákolaj
Származási hely: Magyarország
Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Mákolaj
|
100g
|
KJ
|
3700
|
kcal
|
900
|
Zsír
|
100g
|
amelyből telített zsírsavak
|
12g
|
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak
|
16g
|
amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak
|
71g
|
Omega-6 zsírsavak:
|
70,83g
|
Szénhidrát
|
<0,5g
|
amelyből cukrok
|
<0,5g
|
Fehérje
|
<0,5g
|
Só
|
0,01g
|
E vitamin
|
23mg
|
Tárolás száraz, hűvös helyen!