Leírás
A lenmagpehely a lenmag lapításával és enyhe őrlésével előállított termék, amely az egyik leghatásosabb módon tárja fel a lenmagban található értékes tápanyagokat. Így a lenmagpehely révén szervezetünk hasznos rostokhoz, fehérjékhez, esszenciális zsírsavakhoz és ásványi anyagokhoz juthat. Az esszenciális zsírsavak olyan, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagok, amelynek előállítására azonban nem képes, így ezek pótlását a bevitt táplálékunkkal fedezhetjük.
Lenmagpehely felhasználási javaslat
A lenmagpehely fogyasztható müzlibe, reggeli kásába, turmixba keverve. Tehetjük sütemények és kenyerek, pékáruk tésztájába, de fasírtoka, töltelékekbe keverve is remekül helyt áll, sőt akár panírozhatunk is vele. A lenmagpehely a vegán és tojásmentes konyha számára remek tojás helyettesítő alternatíva. Különböző, tojással készülő tészták (linzer, kalács, muffin stb.) esetében remekül kiváltja a tojást. Ehhez 1 evőkanál lenmagpelyhet keverjünk össze 3 evőkanál vízzel és hagyjuk pár percet állni, míg enyhén „kocsonyás” állagot nem vesz fel a keverék. Ezt a keveréket adjuk a készülő tésztához.
Nettó tömeg: 250 g
Összetevők: lenmagpehely
Származási hely: EU
100 g termékben a tápérték
Energia 563 kcal
2365 kj
Zsír 42
amelyből telített zsírsavak 3.7
Szénhidrát 27.9
amelyből cukrok 1.5
Fehérje 18.3
Só 0.1
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Ügyfélszolgálatunkon!