A kendermagot, és a belőle sajtolt olajat már régóta fogyasztja az emberiség pozitív beltartalmi tulajdonságai miatt. A kendermag fehérje egyik nagy előnye, hogy az előállítása során a kendermagban megtalálható gazdag vitamin-,és ásványianyag tartalom jelentős része a kendermag fehérje porban is megtalálható marad. Így nemcsak fehérjepótlásra kiváló, megfelelő vitamin (főleg A-, számos B-vitamin, C- és E-vitamin), valamint ásványi anyag (kálium, kalcium, magnézium, réz és cink) bevitelünket is segíti.
A kendermag, valamint a kendermagolaj préselésekor visszamaradt pelletből kinyert kendermag fehérje mind a 20 aminosavat tartalmazza, amik szükségesek szervezetünk fehérjéinek felépítéséhez, így teljesértékű fehérjeforrás. Megtalálhatóak benne a szerveztünk számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak is, amiket szervezetünk nem tud előállítani, így ezek bevitelét megfelelő táplákozással tudjuk megoldani.
Felhasználási javaslat
Keverjük kedvenc reggeli smoothie-ba, turmixba, kásába, shake-be. Számos étel dúsítható kendermag fehérjével így pl. készíthetünk fehérjés-palacsintát, gofrit, keverhetjük főzelékbe, de akár házi protein szelet készítéséhez is tökéletes összetevő. Sütés esetében szinte bármilyen liszt kiváltható harmadrészt fehérjeporral (pl. piskóta, muffin, linzer tészták stb.)
Összetevők: 100% kendermag fehérje
Származási hely: Kína
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1520 kJ/362 kcal,
Zsír: 11,1g
ebből telített zsírsavak: 1,1g
Szénhidrát: 10g
ebből cukrok: 5,9g
Fehérje: 49g
Só: 0,1g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!