A zöld színű spirulina alga szárításával és porításával kapott spirulina por kiemelkedően magas klorofill tartalommal rendelkezik. A klorofill antioxidáns hatással rendelkezik, megemeli szervezetünk oxigénszintjét, valamint elősegíti a tápanyagok sejtekhez való jutását. A spirulina nagyon magas növényi fehérje tartalommal rendelkezik (65 %), ráadásul tartalmazza mind a 8, szervezetünk számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat, amiket szervezetünk nem képes előllítani, így azok beviteléről tudatos táplálkozással kell gondoskodnunk. Értékes fehérjéi miatt vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlott a spirulina fogyasztása. Megtalálható benne a B1-, B2-, B6- és A-vitamin, emellett magnézium, vas és króm bevitelünkhöz is hozzájárul. Fogyókúra esetén segíti a teltségérzet kialakulását, valamint elősegíti a tápanyagok megfelelő pótlását.
A spirulina jótékony hatásait a NASA kutatói is vizsgálták, erdeményeik alapján a spirulinát beválasztották az űrhajósok számára javasolt élelmiszerek közé.
Felhasználási javaslat
Mivel a spirulina igen koncentráltan tartalmazza értékes összetevőit, így fogyasztása napi kis mennyiségben, táplálék kiegészítőként javasolt. Átlagosan napi 1 teáskanál mennyiség (2-3 g) fogyasztása javasolt, turmixba, smoothie-ba, kásába, joghurtba keverve, de akár önmagában vízzel is fogyasztható, bár utóbbi esetben fel kell készülnünk jellegzetes algás ízére.
Összetevők: 100% spirulina
Származási hely: Kína
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1364 kJ/326 kcal
Zsír: 1g
ebből telített zsírsavak: 0,5g
Szénhidrát: 13,1g
ebből cukrok: <0,1g
Fehérje: 65,9g
Só: 0,9g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!