Tejmentes tejpite recept
A tavaszi cseresznyeszezon egyik elmaradhatatlan sütije a cseresznyés tejpite! Szerencsére a mennyeien krémes, szinte puding állagú tésztáról akkor sem kell lemondanod, ha nem fogyaszthatsz tejet, sőt ez a recept még gluténmentes is ;) Készíthetitek más gyümölccsel, de akár önmagában is isteni!
Hozzávalók ( egy 32 cm átmérőjű formához):
- 6 db tojás
- 4 evőkanál kókuszliszt
- 2 evőkanál tápióka keményítő
- 1 kiskanál útifűmaghéj
- 6 evőkanál eritrit
- 250 ml kókusztej (vagy más magtej)
- 1 csipet só
- 1 marék magozott cseresznye
Elkészítés
1. A tojásokat keverd alaposan össze az eritrittel és a csipet sóval, majd add hozzá a kókuszlisztet, a tápióka keményítőt, az útifűmaghéjat és keverjétek csomómentesre a tojással. Végül keverjétek hozzá a magtejet is.
2. A sütőt melegítsétek elő 250 °C -ra. A kívánt formát kenjétek ki kókuszvajjal és lisztezzétek valamilyen gluténmentes liszttel, vagy használhattok sütőpapírt is. Ez a tészta rendkívül híg, így ha kapcsos formával dolgoztok, ügyeljetek rá, hogy jól záródót használjatok, vagy tegyétek a formát egy nagyobb tepsibe sütéskor.
3. Öntsétek a tésztát a formába, majd kb. 40 perc alatt süssétek készre. Frissen is fogyasztható, de pár órás hűtés után, igazi frissítő, nyári desszert :)
Jó étvégyat!