Kurkumás latte
A kurkuma nemcsak karakteresen finom ízének köszönheti népszerűségét, hiszen azon fűszerek egyike, ami kívül-belül jótékonyan hat testünkre, egészségünkre. Indiában évezredek óta használják legalább annyira gyógynövényként, mint fűszerként, mára pedig már a modern orvostudomány is aktívan kutatja jótákony hatásait. Bizonyítottan antioxidáns hatású és gyulladáscsökkentő, ennek köszönhetően immunrendszerünk és bőrünk szépségének megóvásában is hatásos. A kurkumából készült ital, az aranytejként is ismert kurkumás latte remek formája a kurkuma fogyasztásának. Élénkíti és frissíti testünket és elménket, élénk sárga színe pedig a jókedvünkre lesz pozitív hatással ;) Tökéletes választás reggeli italnak kávé helyett, ha koffeinmentes ébresztőre vágysz, de a délutáni lazításhoz is remek választás!
Kurkumás latte hozzávalói (1 nagyobb csészéhez):
A pasztához:
- 2 evőkanál méz
- 1 púpos teáskanál őrölt Balance Food kurkuma
- 1 tekerésnyi frissen őrölt bors
- késhegynyi fahéj és gyömbérpor
Az italhoz:
- 2 dl meleg magtej (mandula, kókusz)
Elkészítés:
A mézben alaposan keverjük el a kurkumát, így egy pasztát készítünk. A csészébe öntsük bele a jól felmelegített magtejet, majd tegyük bele a kurkumapaszta felét, tekerjük rá a borsot, és a többi fűszert. Alaposan keverjük el és melegen fogyasszuk. Napkezdéshez, mivel energetizál, délutáni lazításhoz vagy kezdődő megfázás esetében is tökéletes ital.