Gluténmentes kókuszkocka
Gyerekkorunk kedvenc sütijét, a kókuszkockát készítettük most el gluténmentesen. Az idő egyre hűvösebb, az ünnepek is lassan de biztosan közelednek, ilyenkor pedig nem árt felvértezni magunkat pár egyszerű, de nagyszerű sütirecepttel. A kókuszkocka minden alkalomra tökéletes választás, hiszen kevés munkával mutatós és finom desszertet készíthetünk. A gluténmentes kókuszkocka receptnek köszönhetően pedig gluténérzékenység esetén sem kell senkinek lemondania kedvenc csokis-kókuszos finomságáról!
Gluténmentes kókuszkocka hozzávalói:
Piskóta:
- 6 db tojás
- ízlés szerinti Balance Food édesítőszer
- 4 ek víz
- 7 púpozott ek Balance Food kölesliszt
Máz:
- 1 tábla étcsokoládé
- ízlés szerinti Balance Food édesítő
- 1 kávéskanál rumaroma
- 100 g Balance Food kókuszolaj vagy margarin
- kókuszreszelék
Gluténmentes kókuszkocka elkészítése
1. A tojássárgákat az édesítőszerrel habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
2.A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk az édesítőszeres tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk.
Több részletben hozzászitáljuk a köleslisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
3.Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 C°-on megsütjük. Végezzünk tűpróbát, hogy biztosan tökéletesre sikerüljön a gluténmentes köleses piskótánk! Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk fel a piskótát tetszés szerinti méretű kockákra.
4. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, majd a piskóta kockákat egyesével belemártjuk végül a kókuszreszelékben is meghempergetjük.
Kellemes sütögetést és jó étvágyat :)