Gluténmentes csokis keksz
Kedvenc gluténmentes nasink receptjét, a gluténmentes csokis kekszet hoztuk most el Nektek! Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető, remekül csomagolható és több napig is elálló (már ha marad belőle ;) ) gluténmentes finomság tökéletes választás, ha egy egészséges és mégis laktató naist szeretnétek csomagolni a gyerkőcnek a suliba, vagy akár magatokat meglepni vele, egy fárasztó munkanapon. A hosszan tartó energiát a csodás mandulaliszt biztosítja magas rost- és fehérjetartalma révén, ráadásul az egyik legfinomabb gluténmentes és paleo liszt is egyben, így a belőle készült gluténmentes csokis keksz nagyszerű ízére is garancia!
Gluténmentes csokis keksz hozzávalói
- 3/4 csésze olvasztott vaj vagy fél csésze kókuszolaj
- 3/4 csésze kókuszvirág cukor
- 1/4 csésze édesítőszer (eritrit, xilit)
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília aroma
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 ½ csésze mandulaliszt
- 1/2 csésze tápióka keményitő
- 150-200 g étcsokoládé
A gluténmentes csokis keksz elkészítése
1. Az olvasztott vajat, vagy kókuszolajat, a kókuszvirág cukrot és az édesítőszert, a 2 nagy tojást, valamint a vanília aromát egy tálban összekeverjük.
2. A száraz hozzávalókat, tehát a mandulalisztet, a tápióka keményítőt a sót és a szódabikarbonát alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony masszához.
3. A csokoládét apró kockára vágjuk, és beleszórjuk a gluténmentes csokis kekszünk kész tésztájába.
4. 20 percig pihentetjük hűvös helyen majd evőkanál segítségével kisebb adagokat helyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, előmelegített sütőben 180-200 °C-on 10-12 perc alatt készre sütjük.
TIPP: Akár kedvenc aszalt gyümölcseitekkel is gazdagíthatjátok a gluténmentes csokis kekszet.