Blog

Fokhagymakrémleves recept (laktózmentes, vegán verzió is)

2021.04.20 14:45
Fokhagymakrémleves recept (laktózmentes, vegán verzió is)

Mi magyarok, odáig vagyunk a fokhagymáért! Lehetünk is, hiszen nemcsak egy igazán finom hozzávalóról van szó, ugyanis a kis gerezdek egytől egyig rendkívül jótékony hatással vannak egészségünkre is. Kutatások igazolják, hogy a fokhagyma remek érvédő hatású, ezzel is segítve a szív munkáját és a javítja a vérkeringést. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás és a magas koleszterinszint is. A fokhagyma emellett antibiotikumként is jól szolgál, így megfázás és influenza esetén is nagy segítségünkre lehet, ráadásul a gyógyszeres antibiotikumokkal szemben sokkal kíméletesebb megoldás, hiszen nem rombolja a természetes bélflóránkat. Ha ennyi érv mellett végre egy jó kis fokhagymás receptet is kipróbálnál, íme a mi fokhagymakrémleves receptünk, ami villámgyorsan elkészül, ráadásul laktózmentes, vegán verzióban is elkészíthető! Próbáljátok ki!

Fokhagymakrémleves hozzávalói:




    • 1 fej duci fokhagyma

 

    • 1 kisebb fej vöröshagyma

 

 

 

    • 2 dl főzőtejszín / növényi tejszín (pl. Kara Kókuszkrémből) (étkezési szokásoknak megfelelően)

 

    • frissen őrölt bors

 

 

    • díszítéshez: snidling, fokhagymaszár, reszelt sajt, pirított magvak




Fokhagymakrémleves elkészítése:



A fokhagymát és a vöröshagymát tisztítsuk meg, és szeleteljük fel vékonyan. A vajon pirítsuk illatosra, sózzuk és öntsük fel az alaplével. 15-20 perc alatt főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítsük. Végül adjuk hozzá a tejszínt / növényi tejszínt keverjük meg és főzzük további 5 percig. Frissen őrölt borssal, snidlinggel, fokhagymaszárral ízesítsük tovább. Forrón tálaljuk reszelt sajttal vagy pirított magvakkal meghintve.



Fogyaszzátok egészséggel, jó étvágyat kívánunk hozzá!