Fokhagymakrémleves recept (laktózmentes, vegán verzió is)
Mi magyarok, odáig vagyunk a fokhagymáért! Lehetünk is, hiszen nemcsak egy igazán finom hozzávalóról van szó, ugyanis a kis gerezdek egytől egyig rendkívül jótékony hatással vannak egészségünkre is. Kutatások igazolják, hogy a fokhagyma remek érvédő hatású, ezzel is segítve a szív munkáját és a javítja a vérkeringést. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás és a magas koleszterinszint is. A fokhagyma emellett antibiotikumként is jól szolgál, így megfázás és influenza esetén is nagy segítségünkre lehet, ráadásul a gyógyszeres antibiotikumokkal szemben sokkal kíméletesebb megoldás, hiszen nem rombolja a természetes bélflóránkat. Ha ennyi érv mellett végre egy jó kis fokhagymás receptet is kipróbálnál, íme a mi fokhagymakrémleves receptünk, ami villámgyorsan elkészül, ráadásul laktózmentes, vegán verzióban is elkészíthető! Próbáljátok ki!
Fokhagymakrémleves hozzávalói:
- 1 fej duci fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 5 dl húsalaplé / zöldségalaplé (Balance Food Sómentes ételízesítőből is készíthető)
- 2 dl főzőtejszín / növényi tejszín (pl. Kara Kókuszkrémből) (étkezési szokásoknak megfelelően)
- frissen őrölt bors
- díszítéshez: snidling, fokhagymaszár, reszelt sajt, pirított magvak
Fokhagymakrémleves elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát tisztítsuk meg, és szeleteljük fel vékonyan. A vajon pirítsuk illatosra, sózzuk és öntsük fel az alaplével. 15-20 perc alatt főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítsük. Végül adjuk hozzá a tejszínt / növényi tejszínt keverjük meg és főzzük további 5 percig. Frissen őrölt borssal, snidlinggel, fokhagymaszárral ízesítsük tovább. Forrón tálaljuk reszelt sajttal vagy pirított magvakkal meghintve.
Fogyaszzátok egészséggel, jó étvágyat kívánunk hozzá!