Burgonyás - köleslisztes cipó
Ha szeretitek a különleges kenyereket, cipókat, akkor ez most a Ti receptetek! Diéta során sokszor halljuk, hogy teljesen el kell hagynunk a kenyerek és péksütemények fogyasztását, de szerencsére ez nem igaz! A kenyér évezredek óta az emberiség alap étele, tápláló és egészséges, ha azt a megfelelő alapanyagokból készítjük. Érdemes a fehér búzalisztes kenyeret lecserélni egyéb alternatívákra, teljes kiőrlésű, többféle gabonából készült változatokra, amik magas rosttartalommal, értékes vitaminokkal és tápanyagokkal rendelkeznek.
Burgonyás - köleslisztes cipó receptünk azok számára is jó választás lehet, akik nem szeretnének órákig kenyérkészítéssel és sütéssel bajlódni, hiszen ezt a kenyeret nem kell dagasztani és keleszteni, így jóval gyorsabban elkészül, mint egy hagyományos kenyér.
Burgonyás - köleslisztes cipó hozzávalói:
- 500g burgonya
- 30g napraforgómag
- 40 g graham teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 db tojás
Elkészítés:
1. A meghámozott, kockákra vágott krumplit rakjuk bele egy edénybe és annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje, sózzuk meg. Ha megfőtt, rakjuk hűvös helyre, hogy minél hamarabb kihűljön.
2. A krumplit törjük, majd keverjük össze a kimért hozzávalókkal. A sütőport adjuk hozzá a legvégén, jól dolgozzuk össze, majd formáljuk belőle egy kis cipót. Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt és helyezzük rá a megformált tésztát.
3. A tésztánkat 180°C-os sütőben kb. 60 perc alatt süssük készre. Ha elkészült vegyük ki és pihentessük egy picit.
Az elkészült kenyeret bármivel fogyaszthatjuk, egy egyszerű tükörtojással vagy akár egy rántottával is.
Fogyasszátok egészséggel!