Szőlőmagliszt 500 g / Vörös szőlőmagliszt 500 g
A vörös szőlőmagliszt a vörös szőlő magjának minden értékes tápanyagát tartalmazza. A paleo konyha közkedvelt lisztje, emellett glutén érzékenyek számára is bátran fogyasztható. | |
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 11 |
Leírás és Paraméterek
Leírás
A jótékony hatásáról híres vörös szőlőmag feldolgozása során először értékes olaját sajtolják ki, majd a megmaradt pellet őrlésével nyerik a vörös szőlőmaglisztet. A vörös szőlőmag az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal rendelkező alapanyag, a kíméletes, vegyszermentes fizikai eljárásoknak köszönhetően ezek a jótékony hatású antioxidáns anyagok (főként polifenolok, flavonoidok és procianidinek) a vörös szőlőmaglisztben is megtalálhatóak. Emellett rosttartalma is jelentős, míg szénhidráttartalma lisztekhez képest kifejezetten alacsony.
Szőlőmagliszt felhasználási javaslat
A vörös szőlőmaglisztet felhasználhatjuk kenyerek és különféle tészták (piskóták, muffinok, palacsinták) dúsítására. Erőteljes, karakteres íze miatt más lisztekkel kisebb arányban keverve (kb. 3-5 %) javasolt felhasználása. A sütés magas hőfokán is megtartja értékes tápanyagait. Ezen kívül turmixokba, müzlikbe, joghurtba keverve is fogyaszthatjuk.
Balance Food Vörös Szőlőmagliszt 500 g ár: 510 Ft
Nettó tömeg | 500 g |
Összetevők | vörös szőlőmagliszt |
Származási hely | Magyarország |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
- Energia | 771 kJ / 187 kcal |
- Zsír | 5 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1 g |
- Szénhidrát | 6 g |
- amelyből cukor | 3 g |
- Fehérje | 12 g |
- Rost | 35 g |
- Só | 0,1 g |
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál! |