Tápióka keményítő (tápiókaliszt) 500 g
A tápiókaliszt, vagy más néven tápióka keményítő főként a gluténmentes konyha, valamint a könnyített paleo konyha egyik kedvelt alapanya. Kiválóan alkalmas sütés és főzés során sűrítésére, liszt helyettesítésére, valamint különböző maglisztekkel keverve javítja a belőlük készült tészták textúráját. |
|
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 7 |
Leírás és Paraméterek
Leírás
A dél- amerikai eredetű manióka gyökerének feldolgozásával állítják elő a tápiókalisztet, amit magas keményítőtartalma miatt tápióka keményítőnek is neveznek. A manióka gyökeret tisztítják, majd mosással, ülepítéssel és szárítással vonják ki a kész tápiókakeményítőt. A manióka gyökeréből maniókalisztet is készítenek, mely beltartalmilag eltérő a tápiókakeményítőtől, melynek oka a feldolgozásukban lévő eltérés. A manióka termesztése és a tápiókaliszt előállítása Ázsiában is elterjedt, olyannyira, hogy ma már Thaiföld az elsőszámú tápióka keményítő előállító.
Tápióka keményítő felhasználási javaslat
A tápióka keményítővel kiválthatjuk a lisztet sűrítés, habarás, rántás készítése során. Kellemes állagú édes krémek, pudingok, gyümölcszselék is készíthetők felhasználásával. A gluténmentes és paleo kenyerek, péksütemények és egyéb sós és édes tésztákhoz alkalmazva nagyban javítja azok állagát. Segít elkerülni, hogy a készített tészta túl morzsalékos legyen, emellett a ropogós héj kialakításában is nagy szerepet játszik.
Balance Food Tápiókakeményítő 500 g ár: 325 Ft
Nettó tömeg | 500 g |
Összetevők | tápióka keményítő (tápiókaliszt) |
Származási hely | Thaiföld |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
- Energia | 1491 kJ / 351 kcal |
- Zsír | 0,1g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
- Szénhidrát | 87 g |
- amelyből cukor | 0 g |
- Fehérje | 0,3 g |
- Rost | 0 g |
- Só | 0,01 g |
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál! |
Vélemények







