Leírás
A dél- amerikai eredetű manióka gyökerének feldolgozásával állítják elő a tápiókalisztet, amit magas keményítőtartalma miatt tápióka keményítőnek is neveznek. A manióka gyökeret tisztítják, majd mosással, ülepítéssel és szárítással vonják ki a kész tápiókakeményítőt. A manióka gyökeréből maniókalisztet is készítenek, mely beltartalmilag eltérő a tápiókakeményítőtől, melynek oka a feldolgozásukban lévő eltérés. A manióka termesztése és a tápiókaliszt előállítása Ázsiában is elterjedt, olyannyira, hogy ma már Thaiföld az elsőszámú tápióka keményítő előállító.
Tápióka keményítő felhasználási javaslat
A tápióka keményítővel kiválthatjuk a lisztet sűrítés, habarás, rántás készítése során. Kellemes állagú édes krémek, pudingok, gyümölcszselék is készíthetők felhasználásával. A gluténmentes és paleo kenyerek, péksütemények és egyéb sós és édes tésztákhoz alkalmazva nagyban javítja azok állagát. Segít elkerülni, hogy a készített tészta túl morzsalékos legyen, emellett a ropogós héj kialakításában is nagy szerepet játszik.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: tápióka keményítő (tápiókaliszt)
Származási hely: Thaiföld
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1491 kJ / 351 kcal
- Zsír: 0,1g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 87 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 0,3 g
- Rost: 0 g
- Só: 0,01 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!