Tejmentes rizskoch

A tejmentes rizskoch hozzávalói:
- 300 g rizs
- 1 l kókusztej
- stevia PLUSZ édesítőszer (ízlés szerint)
- 1 csipet só
- mazsola (ízlés szerint)
- 100 g laktózmentes vaj, vagy margarin (akár teljes mértékben elhagyható)
- vanília aroma, vagy vanília rúd kikapart magja
- 3 db tojás
A tejmentes rizskoch elkészítése
1. A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük az 1 l kókusztejjel, hozzáadjuk a csipet sót és lefedve, néha megkevergetve puhára főzzük, célunk, hogy tejberizs állagot érjünk el. Kicsit hűlni hagyjuk majd hozzáadjuk a laktózmentes vajat, vagy margarint, valamint a kókusztejben áztatott mazsolát és jól elkeverjük
2. A tojásokat válasszuk ketté. A tojássárgáját és az édesítőt habosra keverjük, majd belerakjuk a vanília aromát, vagy a vanília rúd kikapart magját és hozzáöntjük a rizshez.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a rizshez forgatjuk.
4. Kivajazott vagy kizsírozott (kókuszzsír) tepsibe/tortaformába simítjuk és 180 °C-on addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd. Szeletelés és fogyasztás előtt érdemes picit hűlni hagyni a rizskochot.
TIPP: Az elkészült tejmentes rizskochot ízlés szerint tálalhatjuk friss gyömülcsökkel, lekvárral, vagy akár csokoládé öntettel ;)
Reméljük Ti is elkészítitek ezt a rizskoch receptet tejmentes verzióban! Jó étvágyat!