Leírás
Az útifűmaghéj az útifű növény magjának vékony külső burka. Indiában és Iránban őshonos növény. Mind a növény magja, mind pedig a héj remek beltartalmi értékekkel rendelkezik, amit gyógyászati célokra is használnak, emellett nagy segítség diéta esetében is. Vízmegkötő képessége gluténmentes étrend során is nagy segítség, jobb szerkezetű tésztákat készíthetünk felhasználásával. Vegánok az állati eredetű zselatint tudják kiváltani az útifűmaghéj használatával.
Útifűmaghéj liszt felhasználási javaslat
Általánosan felhasználhatjuk kenyerek, péksütemények és egyéb édes és sós tészták rosttartalmának dúsítására, valamint gluténmentes tészták állagának javítására. Használhatjuk sűrítésre, zselésítésre krémek, pudingok és zselék készítésekor. Mivel hidegen is képes kötni, akár friss gyümölcszseléket is készíthetünk belőle főzés nélkül is.
Nettó tömeg: 150 g
Összetevők: útifűmaghéj liszt
Származási hely: India
Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás, nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1570 kJ / 375 kcal
- Zsír: 2,57 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,65 g
- Szénhidrát: 0,95 g
- amelyből cukor: <0,5 g
- Fehérje: 11,98 g
- Rost: 75,18 g
- Só: 0,41 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!